Vraag & antwoord

  • Kan ik een kijkje komen nemen op de kinderafdeling?

    Als je binnenkort naar de kinderafdeling komt, kun je van tevoren samen met je vader of moeder een kijkje komen nemen op de kinderafdeling. Soms kun je na een afspraak in het ziekenhuis even langskomen. Ook kan je vader of moeder contact opnemen met de kinderafdeling. Dan kan er een afspraak voor een rondleiding worden gemaakt.

  • Wat moet ik meenemen als ik naar de kinderdagbehandeling ga?

    Als je naar de kinderdagbehandeling komt, neem je de volgende spullen mee: een pyjama, ondergoed en slippers. Je mag ook je telefoon en tablet meenemen.

     

  • Wat moet ik meenemen als ik op de kinderafdeling blijf slapen?

    Als je op de kinderafdeling blijft slapen, neem je de volgende spullen mee: een pyjama, ondergoed, een toilettas en slippers. Je mag ook je telefoon en tablet meenemen.

     

  • Moet ik mijn eigen medicijnen meenemen?

    Ja. Als je medicijnen gebruikt, neem je deze mee naar de kinderdagbehandeling of kinderafdeling.

  • Mag ik eigen spullen meenemen?

    Op de kinderafdeling en kinderdagbehandeling hebben we boeken en tijdschriften. Deze spullen hoef je dus niet mee te brengen. Maar je mag ook eigen spullen meenemen, zoals een spelletje.

  • Wat kan ik doen op de afdeling?

    In de speelkamer is allerlei spelmateriaal, zoals gezelschapsspelletjes. Je kunt ook een Playstation op je kamer krijgen.

  • Is er WiFi op mijn kamer?

    Er is gratis WiFi op elke kamer. Je kunt je tablet of telefoon dus gewoon gebruiken op de kinderafdeling en kinderdagbehandeling.

  • Kan ik televisiekijken op mijn kamer?

    Ja, dat kan. Bij elk bed hangt een televisie.

  • Mag er iemand bij me blijven slapen?

    Jouw vader of moeder mag op je kamer blijven slapen. Andere familie en je vrienden zijn welkom tijdens de bezoektijden. Zij mogen langskomen tussen 10.00 en 12.00 uur, en tussen 14.00 en 19.00 uur. Er mogen dan (naast je ouders) twee mensen op bezoek komen. Anders wordt het te druk.

  • Hoe laat moet ik naar bed in het ziekenhuis?

    Je hebt een eigen kamer. Er is dus geen vaste tijd dat je moet gaan slapen. Meestal ga je ongeveer net zo laat naar bed als thuis. Hoe laat precies, dat spreken we af met jou en je ouders.

  • Wat krijg ik te eten in het ziekenhuis?

    De voedingsassistenten komen elke dag langs met het eten. Zij brengen je ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds eten. Je kunt dan van alles kiezen. In de ochtend en middag kun je bijvoorbeeld kiezen uit wit of bruin brood. Op deze boterhammen kun je kaas, vlees of zoet beleg doen. Ook is er fruit. En natuurlijk krijg je wat te drinken. ’s Avonds is er ook veel keuze. De koks maken van alles lekkers. Soms zijn er ook frietjes en snacks.

  • Wat is er te doen in het ziekenhuis?

    Er is van alles te doen in het ziekenhuis. Op de kinderafdeling en kinderdagbehandeling is een speelkamer. In deze speelkamer kun je onder andere spellen spelen, boeken en tijdschriften lezen, en video’s kijken.

    Je kunt ook op je eigen kamer blijven. Daar kun je bijvoorbeeld gamen op een spelcomputer, tv kijken en een boek lezen. Er is ook WiFi op je kamer, dus je kunt jouw eigen telefoon of tablet gewoon gebruiken als je in het ziekenhuis ligt.

    Verder komt er op sommige dagen een tekenleraar en muziekleraar langs op de kinderafdeling.

    Tegenover de kinderafdeling ligt de Ronald McDonald huiskamer. In deze huiskamer kun je gezellig met familie en vrienden relaxen. Er zijn spelletjes, een boekenkast en je kunt er gamen. De Huiskamer is elke dag open van 9.45 uur tot 21.00 uur.

  • Wat gebeurt er met school als ik in het ziekenhuis lig?

    Als je in het ziekenhuis ligt, kun je niet naar school. Voor een paar dagen is dat niet zo erg. Als je langer in het ziekenhuis blijft, kan er een leraar aan bed les komen geven. Dit loopt via de organisatie OZL (Onderwijs Zieke Leerling).

  • Hoe lang moet ik in het ziekenhuis blijven?

    Als je een behandeling of operatie krijgt, vertelt de dokter je meestal al hoelang hij denkt dat je moet blijven. Soms ga je dezelfde dag naar huis. Maar soms blijf je ook een paar nachten slapen. Dat ligt aan welke behandeling of operatie je krijgt. Soms kan het zijn dat je toch wat langer moet blijven. Of wat korter als het goed gaat. Het ligt er vooral aan hoe het met je gaat.

Deel deze pagina